Annons

4 minuter med? Nippe Strandqvist

Ordförande i Farmacevter utan gränser som formellt bildades den 8 oktober 2001. Organisationen ska verka för att främja och etablera möjligheter för tillgång till hälsa för alla. Det ska ske genom hjälpinsatser huvudsakligen syftande till en god läkemedelsförsörjning. Alla intresserade är välkomna som medlemmar ? inte bara farmacevter. Ni har inte märkts av speciellt mycket […]

23 feb 2002, kl 15:25
0

Annons

Ordförande i Farmacevter utan gränser som formellt bildades den 8 oktober 2001. Organisationen ska verka för att främja och etablera möjligheter för tillgång till hälsa för alla. Det ska ske genom hjälpinsatser huvudsakligen syftande till en god läkemedelsförsörjning. Alla intresserade är välkomna som medlemmar ? inte bara farmacevter.

Ni har inte märkts av speciellt mycket sen i oktober?

Styrelsen har jobbat med en massa byråkratiskt krångel. Det ska fixas med organisationsnummer och postgironummer och allt sånt tar mycket längre tid än man tror. Vi har haft två styrelsemöten sen i oktober ? ett till att diskutera det byråkratiska och ett till att diskutera den framtida verksamheten. Alla i styrelsen är mycket engagerade och tycker att arbetet är viktigt.

Tror du inte att namnet skrämmer bort icke-farmacevter?

Nej, jag tror inte det. Vi ska vara tydliga med att alla får vara med.

Vad händer i organisationen?

Det är nu vi kickar igång verksamheten. Nu går vi ut och raggar medlemmar och talar om att finns och vad vi gör. Vi har som mål att senast den 31 december ska vi vara minst 200 medlemmar varav minst 20 till förfogande att ge sig iväg på uppdrag.

Vilka projekt har ni på gång?

Ännu har vi inga projekt men vi har tagit de första kontakterna med Sida och Röda korset. Alla våra projekt kommer att vara samarbeten med andra hjälporganisationer.

Hur finansieras verksamheten?

Tanken är att vi ska vara självfinansierande, dels genom medlemsavgifter och genom de projekt vi ska driva tillsammans med andra hjälporganisationer.