4 MINUTER MED… Eva Andrén Forsmark

som är en av sju kvinnliga verkställande direktörer inom läkemedelsindustrin.

23 mar 2004, kl 13:33
0

Annons

– Är det så många?

Av Lif:s 60 medlemsföretag har sju kvinnliga vd:ar. Du tycker det är många?

– Ja, jag trodde faktiskt bara vi var två. Men jag kan inte säga att jag tycker det är tillräckligt.

Är Organon ett speciellt kvinnligt företag?

– Det kanske man kan säga, eftersom ett av våra starkaste ben ju är inom gynekologi. Men det är inte skälet till att jag är företagets vd.

Har det någon betydelse för företaget om man har en kvinnlig vd?

– Jag har inget direkt belägg för det. Men jag tror att kvinnor är mindre prestigefyllda och inte håller samma höga integritet som jag tycker mig märka att män gör.

Finns det någon skillnad mellan dig och dina manliga kollegor i synen på läkemedel, deras användning och marknadsföring till exempel?

– Nej, det tror jag inte. Möjligen att kvinnor tänker en etisk omgång till. Men vi är också affärsmässiga, annars hade vi inte de här positionerna.

Vad är det roligaste med jobbet?

– Att leda andra och nå ett bra resultat.

Vilket resultat är du stoltast över just idag?

– Just nu är det nog att vi nådde vårt utlovade resultat för 2003. Men du kan väl också skriva att jag är väldigt stolt över min personal.

Hur många är de?

– 82 stycken och vi är faktiskt lika många av båda könen. Vi har också jämställdhet i ledningsgruppen och en övervikt kvinnliga produktchefer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng