4 MINUTER MED?

Statssekreterare under Lars Engqvist på Socialdepartementet. Mikael Sjöberg har varit på Socialdepartementet sedan 1998 och har arbetat i regeringskansliet i över åtta år. Han har tidigare varit på arbetsmarknads-, inrikes- och finansdepartementet.

18 feb 2003, kl 11:51
0

AnnonsVarför tar du över läkemedelsfrågorna efter Ewa Persson Göransson?

? Efter regeringsombildningen i höstas är jag ensam statssekreterare hos Lars Engqvist. Ewa Persson Göransson som tidigare, tillsammans med mig, arbetade åt Lars Engqvist arbetar nu åt Morgan Johansson. På socialdepartementet har varje statssekreterare samma portfölj som ?sin? minister, därav har nu ansvaret för läkemedelsfrågor gått över till mig.Är det tillfälligt eller permanent?

? Det är en permanent förändring.Vilken erfarenhet har du av läkemedelsfrågor?

? Då jag arbetat med sjukvårdsfrågor i flera år så har jag under dessa år ofta kommit i kontakt med dessa frågor.Vilka är de viktigaste läkemedelsfrågorna just nu?

? Att fortsätta reformarbetet för en effektiv läkemedelsanvändning. Läkemedel är ofta en mycket bra behandlingsterapi. Samtidigt ser vi hur kostnaderna rusar i höjden. I det läget måste samhället skaffa sig bättre instrument för att garantera att rätt läkemedel subventioneras, att rätt läkemedel används och att läkemedlet till slut används på ett korrekt sätt. Dessutom måste samhället, sjukvården, bli bättre på att väga läkemedelsbehandling mot andra behandlingar samt förbättra kostnadsredovisningen mellan olika behandlingar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng