3,7 miljoner beviljade för utveckling av kurser

Pengarna kommer att gå till att ta fram kurser för nyanlända apotekare och fortsätta översätta befintligt utbildningsmaterial till arabiska.

3 maj 2016, kl 13:05
0

Det är Apotekarsocietetens dotterbolag Läkemedelsakademin, Sveriges Farmaceuter, Almega och Svensk handel som tillsammans sökt och beviljats 3,7 miljoner kronor i så kallade främjandemedel av Arbetsförmedlingen.

Medlen kommer att användas till Läkemedelsakademins fortsatta arbete med att översätta befintliga e-learningkurser till arabiska för apoteksfarmaceuter. Nya kurser i svensk apoteksstandard och apotekssvenska kommer att tas fram och kurser i naturläkemedel och expeditionsförfattningar ska revideras och översättas.

– Vi är glada över att ha fått fortsatt förtroende i det viktiga arbetet med att korta nyanlända apotekares väg till arbetsliv, säger Karin Meyer, vd för Apotekarsocieteten, i vilken Läkemedelsakademin ingår som dotterbolag, i samband med att medlen har beviljats.

Förra året beviljades nära 2,5 miljoner kronor i främjandemedel för att Läkemedelsakademin skulle översätta utbildningsmaterial till arabiska. Målet var att nyanlända apotekare snabbare skulle komma ut på arbetsmarknaden.

Hittills har 720 unika användare, geografiskt utspridda över landet, tagit del av utbildningarna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng