200 är för få

Intresset bland farmacevter att bli småföretagare är stort. Det hävdar farmacevtföretagarna och hänvisar till de olika undersökningar som gjorts.Låt hälften av apoteken säljas till intresserade apotekare förelår föreningen.

17 mar 2009, kl 13:54
1

Omstruktureringsbolaget, OAB, redovisar cirka 850 intressenter, Apoteket tros ha 500 intresserade franschisingföretagare och Farmacevtföretagarna har runt 600 intresserade företagare på sin lista. Det menar föreningen borde vara en signal till regeringen att höja taket rejält för antalet apotek som regeringen tänkt sälja ut till småföretagande.

På sin hemsida
argumenterar Farmacevtföretagarna nu för att regeringen höjer taket. Varför inte göra som i Storbritannien och sätta målet till 50 procent som är förhållandet mellan småföretagare och stora apotekskedjor där, föreslår föreningen.

Farmacevtföretagarna hänvisar
också till norska konkurrensverkets rapport, där det konstateras att konkurrensen i Norge mellan apotekskedjorna är närmast obefintlig.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng