Vinnovas generaldirektör lämnar myndigheten
Charlotte Brogren lämnar tjänsten som generaldirektör för Vinnova. Foto: Anette Andersson.

Vinnovas generaldirektör lämnar myndigheten

Regeringen entledigar generaldirektören Charlotte Brogren på hennes egen begäran.

28 sep 2017, kl 13:49
0

Annons

Innovationsmyndigheten Vinnova tappar sin nuvarande generaldirektör Charlotte Brogren. Det meddelar regeringen via näringsdepartementet i ett pressmeddelande.

Efter drygt åtta år som chef för myndigheten går nu Charlotte Brogren till industrikoncernen Alimak group, där hon blir utvecklingschef. Alimak group utvecklar och levererar vertikala transportlösningar för bygg- och industrisektorn.

I ett uttalande på Vinnovas hemsida beskriver Charlotte Brogren arbetsbytet som ett sätt att leva som hon lär.

– Jag tycker att det behövs mer rörlighet mellan offentlig och privat verksamhet och jag vill leva som jag lär, säger Charlotte Brogren.

Den 9 oktober är Charlotte Brogrens sista dag på Vinnova. Därefter tar Leif Callenholm över som tillförordnad generaldirektör tills en ny generaldirektör utsetts av regeringen. Leif Callenholm är sedan 2009 anställd som förvaltningsdirektör och ställföreträdande generaldirektör för interna frågor på Vinnova.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng