Vill begränsa användning av cilostazol

EMA har granskat cilostazol efter rapporter om allvarliga biverkningar. Nu rekommenderar man begränsad användning.

4 apr 2013, kl 10:02
0

Den europeiska läkemedelsmyndigheten inledde en granskning av cilostazol efter att det kommit rapporter om allvarliga biverkningar. Det var framför allt hjärtbiverkningar och allvarliga blödningar. Cilostazol finns i läkemedlet Pletal som används vid behandling av fönstertittarsjuka, claudicatio intermittens.

Efter att EMAs vetenskapliga kommitté CHMP utvärderat alla tillgängliga effekt- och säkerhetsdata rekommenderar man en begränsad användning av läkemedlet. 

En liten grupp patienter bedöms ha nytta av behandlingen. Bland annat rekommenderas att Pletal endast ska användas vid claudicatio intermittens när livsstilsförändringar inte gett tillräcklig effekt, behandlingen ska utvärderas efter tre månader och avbrytas om den inte gett klinisk effekt. Läkemedlet rekommenderas inte till patienter som haft en hjärtinfarkt inom de senaste sex månaderna.

EU-kommissionen kommer nu att fatta beslut om EMAs rekommendation.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng