“Vi visste inget”

Patrick Jönsson, vd för Lillys marknadsbolag i Sverige, vill inte kommentera några av John Virapens enskilda uppgifter utan ger endast en generell kommentar.? Företaget har inte känt till vad John Virapen säger att han har gjort under den tiden som han var ansvarig för företaget i Sverige. Vi har sedan långt innan John Virapen blev […]

30 nov 2007, kl 10:50
0

Patrick Jönsson, vd för Lillys marknadsbolag i Sverige, vill inte kommentera några av John Virapens enskilda uppgifter utan ger endast en generell kommentar.
? Företaget har inte känt till vad John Virapen säger att han har gjort under den tiden som han var ansvarig för företaget i Sverige. Vi har sedan långt innan John Virapen blev ansvarig för den svenska verksamheten haft väldigt tydliga etiska regler och överträdelser mot dem resulterar i disciplinära åtgärder.
? Om det han säger är sant är det helt oacceptabelt, säger Patrick Jönsson.

Inte heller Anders Rane, professor i klinisk farmakologi, som satt i läkemedelsnämnden känner till något om att en av Socialstyrelsens experter skulle ha fått pengar för att påverka godkännandet av fluoxetin.
? Oj då, det låter ju allvarligt. Det har jag aldrig hört talas om tidigare, säger han.
Däremot är han inte särskilt förvånad över uppgiften att företaget fyllde i licensansökningarna åt läkarna.
? Det kan jag tänka mig att det förekom, säger han.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng