Annons

?Vi välkomnar även personer med högre kompetens i egenvården?

APOTEKSSHOPPAR, ANDRA INLÄGGET, REPLIK PÅ ERIKA PETERSSONS INLÄGG I LMV 12/05

24 feb 2005, kl 13:24
0

Annons

Farmaciförbundet har länge drivit kravet om en lägsta kompetensnivå i egenvården. Med det menar vi just att det ska vara klart att alla som jobbar i egenvården har en viss lägsta kompetens. Det betyder naturligtvis inte att det inte ska jobba personer med högre kompetens i egenvården.
Att det nu är klart att Apotekets egenvårdsapotek ska bemannas med personer som har lägst egenvårdsutbildning är alltså något vi tycker är bra.

Det vi nu står inför, att receptfria läkemedel kanske kommer att säljas utanför apotekssystemet, är något som oroar oss just för att ingenting i det här läget är sagt om ett eventuellt kompetenskrav vid en sådan försäljning.
Farmaciförbundet vill ha en trygg och säker läkemedelsanvändning där den som behöver har tillgång till läkemedel oavsett var hon eller han bor eller har för inkomst. För detta tycker vi att ett sammanhållet apotekssystem är bäst och att olika kompetenser ska nyttjas och samverka på ett effektivt sätt.

Britt-Marie Skoglösa
Ordförande, Farmaciförbundet

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng