Vi fortsätter att sticka ut hakan

I min första ledare i Läkemedelsvärlden nr 7?8 2000 skrev jag min programförklaring ? vad jag vill med tidningen. I dag presenteras det första stora steget. Under arbetet med att ta fram det nya utseendet har vi på redaktionen kommit till många insikter. Vi vet bättre vad läsarna vill ha och hur ni vill ha […]

19 jun 2001, kl 13:53
0

I min första ledare i Läkemedelsvärlden nr 7?8 2000 skrev jag min programförklaring ? vad jag vill med tidningen. I dag presenteras det första stora steget.


Under arbetet med att ta fram det nya utseendet har vi på redaktionen kommit till många insikter. Vi vet bättre vad läsarna vill ha och hur ni vill ha det. Vi vet vad som läses i högre grad än annat och har därmed försökt lyfta fram det.


För tydlighets skull har vi delat in tidningen i tre avdelningar: Nyheter, nyttigheter och inspiration.


Det betyder att vi bland annat fördjupar nyhetsbevakningen, både när det gäller den rena rapporteringen och den mer grävande journalistiska. Syftet är dels att du som läsare ska få överblick över de viktigaste nyheterna, dels att fånga upp företeelser, beslut och händelser innan de har skapat rubriker.


I avdelningen som vi kallar nyttigheter ska Läkemedelsvärlden ge dig fördjupning, användbar kunskap och information. Vi behåller vårt tema, där vi i varje nummer belyser ett ämne ur olika synvinklar. Dessutom har vi utökat och förbättrat avdelningarna för Granskningsärenden och Nya läkemedel. Några nya inslag är Expertpanelen som uttalar sig kring ämnet i en viss artikel samt enkäten där fem personer fått tid på sig att tänka igenom och besvara en aktuell fråga. Slutligen har vi lyft fram Forskningsnytt till början av tidningen och ska försöka ge en mer svensk profil på det materialet.


Läkemedelsvärlden ska också ge dig inspiration. Du som läsare ska inte enbart matas med fakta, tidningen ska även bidra till att hålla debatten levande, lyfta fram inspirerande förebilder och också roa. Exempel på nya inslag är en återkommande och tyngre debattsida som inleds med några raders sammanfattning, krönikor skrivna av olika externa röster samt ett och annat reportage från verkligheten. Tipsa oss gärna på redaktionen vad du vill läsa om.


Vår ledstjärna när vi gör tidning är att läkemedel ska användas på ett optimalt sätt och bidra med klinisk nytta. Det är det vi utgår från och grundar vår inställning på. Det betyder att vi ibland tar ställning för något och ibland emot. Men vi tar ställning.


Vårt oberoende kommer vi aldrig att tumma på. För oss på redaktionen är det vårt starkaste kort ? det är oerhört viktigt att stå för det. Att Läkemedelsvärlden är oberoende är läsarens garant att det som står i tidningen är sant och riktigt, samt att ingen utomstående part har påverkat oss när vi har skrivit det. Vi kommer aldrig placera en annons intill en text som handlar om annonsens läkemedel.


Det är min och hela redaktionens förhoppning att du som läsare tycker om förändringen. Om du gör det hoppas jag att du talar om det för oss. Då vet vi att vi är på rätt väg. Om du inte tycker om förändringen hoppas jag ännu mer att du hör av dig.


Gå inte och muttra för dig själv på kammaren utan ring mig eller skriv ett brev. Vi vill göra den tidning som våra läsare vill ha. Ingenting annat.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng