"Växtbaserade läkemedel bör få säljas utanför apotek"

Den statliga utredaren av detaljhandel med läkemedel, Anders Lönnberg, föreslår i ett delbetänkande att receptfria växtbaserade läkemedel ? ett nytt begrepp som inkluderar många av dagens så kallade naturläkemedel ? bör få säljas utanför apotek precis som idag.

13 nov 2006, kl 18:10
0

Anders Lönnbergs utredning om detaljhandel med läkemedel överlämnade idag delbetänkandet Detaljhandel med växtbaserade läkemedel till socialminister Göran Hägglund.

Utredningen föreslår att detaljhandel med godkända receptfria växtbaserade läkemedel skall få bedrivas av andra näringsidkare än Apoteket, som inte utgör apotek. Detta innebär i praktiken ingen förändring jämfört med dagens situation.

Regeringen eller Läkemedelsverket bör enligt utredaren få i uppdrag att föreskriva vilka växtbaserade läkemedel som skall få säljas utanför apotek.

Receptbelagda växtbaserade läkemedel bör dock bara få säljas av Apoteket, enligt utredaren.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng