Vanligt med klamydia i Norden

17 procent av kvinnorna i fertil ålder i Sverige, Norge, Danmark och Island har eller har haft klamydia. Det visar en befolkningsstudie.

24 aug 2011, kl 13:30
0

Annons

I studien som publicerats i Sexually Transmitted Diseases tillfrågades närmare 70 000 kvinnor mellan 18 och 24 år i de fyra länderna om de har eller hade haft klamydia, genital herpes, trikomonasinfektion eller gonorré.

17 procent uppgav att de hade haft klamydia, 4,8 procent genital herpes, 1,9 procent gonorré och 1,5 procent hade haft trikomonasinfektion.

Forskarna fann att de som kvinnor som haft klamydia och gonorré ofta debuterat tidigt sexuellt. Förekomsten av klamydia visade sig också i studien ha ett samband med regelbunden användning av p-piller och kondom. Forskarnas slutsats är att informationen om sjukdomarna behöver intensifieras i högriskgrupper

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng