?Uppköp riskerar inte nya läkemedel?

Pfizers vd Ian Read förnekar att ett uppköp skulle få negativa konsekvenser på de läkemedel som ligger i pipeline hos Astrazeneca.

15 maj 2014, kl 14:08
0

Från Astrazeneca har man uttryckt en oro för att ett eventuellt uppköp av Pfizer skulle leda till minskade satsningar på forskning och en sämre och långsammare utveckling av företagets produktportfölj. Företagets svenska vd Jan-Olof Jacke sade vid en temadag på onsdagen att han, liksom styrelsen, anser att det bästa sättet att förvalta Astrazenecas produktportfölj är att företaget står kvar på egna ben.

Detta förnekas av Pfizers vd Ian Read. Han säger att det inte ligger någon sanning i att några produkter av ”kritisk natur” skulle försenas ut till patienterna, rapporterar nyhetsbrevet First Word. Ian Read säger också att de försäkrar att 20 procent av företagets forskning och utveckling kommer att finnas kvar i Storbritannien.

Ian Read har samtidigt ställt in ett möte med Sveriges näringsminister Annie Lööf (C) för att diskutera frågan. Det framkom i en intervju med Annie Lööf i SVT på torsdagsmorgonen.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng