Umeå startar nätbaserad apotekarutbildning

Från och med nästa höst finns en nätbaserad apotekarutbildning vid Umeå
universitet. Det blir den första nätbaserade apotekarutbildningen i
landet.

28 nov 2011, kl 12:33
0

Utbildningen är femårig och startar hösten 2012. Att apotekarprogrammet blir nätbaserat ses som en naturlig fortsättning på universitetets befintliga utbildningsutbud inom området. Vid universitetet finns redan ett nätbaserat receptarieprogram sedan 2003 och nätbaserat mastersprogram i farmaci sedan 2010.
? Att ge utbildningen på distans gör att vi på ett naturligt sätt kan sprida kompetensen till olika orter, säger Anders Fällström, vicerektor för utbildning vid Umeå universitet, i ett pressmeddelande.

Utbildningen blir till största delen nätbaserad och studenterna träffar lärare via e-mötesprogram en till två gånger per vecka för gruppdiskussioner, frågestunder eller obligatoriska moment. Två till fem gånger per termin ordnas träffar i Umeå för exempelvis laborationer.

Apotekarprogrammet ges i samarbete med universitet i Tromsö, vilket gör att studenterna även får ta del av forskarkompetens från Tromsö.

Lunds universitet har tidigare fått godkänt för en apotekarutbildning, men på grund av pengabrist har man beslutat att inte starta den.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng