Råd för medicinteknik har fått ny ordförande
Ulrika Fjärstedt.

Råd för medicinteknik har fått ny ordförande

Ulrica Fjärstedt är ny ordförande för regionernas medicinteknikproduktråd, MTP-rådet.

13 jan 2023, kl 07:30
0

Annons

Ulrica Fjärstedt efterträder Jan Liliemark som ordförande för det medicintekniska produktrådet, MTP-rådet. Regionerna bildade rådet 2019 för att systematisera ett jämlikare nationellt införande av medicintekniska produkter i hälso- och sjukvården. Förebild var NT-rådet, regionernas organ för nationellt införande av läkemedel.

Ulrica Fjärstedt har suttit med i rådet sedan starten, som representant för mellansverige. Hon har lång erfarenhet av medicinteknikområdet  och arbetar som sektionschef för medicinsk teknik på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Medicinteknik är ett brett område och produktfloran är stor, därför är det viktigt att vi har ett ordnat införande i vården. Det handlar också om att vi ska kunna erbjuda patienter ny och bra medicinteknik i hela landet för att bidra till en kostnadseffektiv och jämlik vård. Här har MTP-rådet en viktig roll att fylla och jag ser fram emot att få driva detta tillsammans med kollegorna i rådet, säger Ulrica Fjärstedt i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng