Två nya utredningar om smittskyddet

Regeringen ska tillsätta en särskild utredare som ska se över det allmänna vaccinationsprogrammet. Det är ett av förslagen i folkhälsopropositionen som presenteras idag.

12 mar 2008, kl 13:56
0

I propositionen ”En förnyad folkhälsa” finns bland annat förslag om en nollvision för självmord, att genomföra en nationell utvärdering av fysisk aktivitet på recept och att bygga upp ett föräldrastödsprogram som ska erbjudas till alla föräldrar med barn upp till 18 år.

 

Under våren ska regeringen också tillsätta två särskilda utredare inom smittskyddsområdet. Den ena ska göra en allmän översyn över de nationella strukturer som finns runt smittskyddet, bland annat ska utredaren se över vilka uppgifter som Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet och Statens folkhälsoinstitut har.

Den andra utredaren ska se över det nationella vaccinationsprogrammet och lämna förslag på hur det ska utformas i framtiden.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng