TV4:s Förkväll gynnade Apoteket

Programmet Förkväll i TV4 har fälls av granskningsnämnden för radio och TV för sitt återkommande inslag där en företrädare för Apoteket gav olika hälsotips.

16 maj 2007, kl 14:50
0

Mot bakgrund av uppgifter i pressen om att Apoteket hade betalat för sin medverkan granskade nämnden fem av de sända programmen och fann att TV4 överträtt bestämmelserna om otillbörligt gynnande och utformning av sponsringsmeddelanden. I ett av de granskade inslagen gavs en detaljerad beskrivning av hur det gick till att handla produkter ur Apotekets sortiment via nätet.


Företrädaren för Apoteket fick stort utrymme att framhålla systemets förtjänster och den positiva beskrivningen förstärktes genom programledarnas kommentarer och frågor. 
Enligt nämnden gick gynnandet av Apoteket långt utöver vad som var motiverat av informations- och underhållningsintresse.  



 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng