Tamiflu för barn granskas i USA

En rådgivande kommitté i USA ska granska Roches influensabehandling Tamiflu med avseende på säkerhet för barn. Bakgrunden är de rapporter om allvarliga biverkningar som för två år sedan kom från Japan.

15 okt 2007, kl 12:04
0

Annons

Då rapporterades om hallucinationer, kramper, delirium och självmordsförsök hos barn och unga i Japan som fått Tamiflu (oseltamivir).
Nu ska FDA:s pediatriska rådgivande kommitté diskutera sidoeffekter hos barn som fått läkemedlet, meddelar myndigheten på sin webbsida.

Det europeiska läkemedelsverkets rådgivande kommitté, CHMP, har tidigare granskat Tamiflu efter att rapporterna från Japan blivit kända. Resultatet, som presenterades tidigare i år, var att nyttan med Tamiflu överväger riskerna. Men CHMP skrev samtidigt att patienter, speciellt barn och ungdomar, bör följas extra noggrant vid behandling och att sjukvården omedelbart bör kontaktas vid tecken på avvikande beteende.

Många länder har köpt in stora lager av Tamiflu som förberedelse inför en pandemi. Nu avtar dock efterfrågan, men det oroar inte företagets vd Franz Humer som i en intervju Financial Times säger att Roche ska fortsätta med att kommersialisera Tamiflu för säsongsbunden influensa.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng