Hem Taggar Risker

Tag: Risker

FDA stoppar import från Indien

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har stoppat importen av 30 generika, tillverkade vid två fabriker i Indien. Skälet är dålig säkerhet vid tillverkningen. Men stoppet innebär inte att redan importerade läkemedel dras in.
17 sep 2008, kl 11:48

Syntetiskt blod kan ge hjärtinfarkt

Konstgjort blod ökar risken att dö för tidigt med 30 procent och tredubblar nästan risken för hjärtinfarkt. Detta framkommer i en metaanalys som publicerats i The Journal of the American Medical Association, JAMA.
29 apr 2008, kl 13:24

FDA:s expertpanel ratar Acomplia

På grund av den ökade risken för depression och självmord har amerikanska läkemedelsverkets expertpanel beslutat att de inte rekommenderar ett godkännande av bantingsläkemedlet rimonabant (Acomplia).
14 jun 2007, kl 11:38

Ny förpackning och lägre styrka ska minska olyckorna

Problemet med förväxlingar av läkemedelsförpackningar ökar. Anledningarna är fler läkemedel i omlopp och ett ökat tempo i vården. Därför måste förpackningar utformas så att riskerna minimeras. Bland annat är en ny förpackning...
19 jun 2006, kl 16:39

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng