Hem Taggar Oväntat

Tag: Oväntat

Kostnader ökade med begränsad subvention

Begränsningar av subventioner, med syftet att sänka samhällets läkemedelskostnader, kan få både oväntade och oönskade effekter. Det visar en ny doktorsavhandling som studerat förskrivningsmönstret för blodfettsmodifierande och blodsockersänkande läkemedel före och efter...
29 mar 2012, kl 12:32

Samma molekyl men olika effekt

En substans som bromsar bakteriers infektionsförmåga har motsatt effekt på ett protein som är inblandat i Parkinsons sjukdom. Det visar en ny studie publicerad i Journal of the American Chemical Society.
17 feb 2012, kl 16:50

Pharma tar körlektioner hos bilindustrin

De stora läkemedelsföretagen har problem med patentutgångar, ökande myndighetskrav, sjunkande intäkter och stigande forskningskostnader. För att lättare gå igenom stålbadet söker flera företag nu hjälp från en annan bransch som redan gjort...
15 dec 2011, kl 16:31

Pfizers VD drar sig tillbaka

Pfizers VD, Jeffrey Kindler meddelade i går att han lämnar företaget.
6 dec 2010, kl 13:09

Novartispreparat hjälpte inte högriskpatienter

Diabetesläkemedlet Starlix och blodtryckssänkande Diovan tycks inte kunna förebygga hjärt-kärlsjukdom eller död bland högriskpatienter. Det visar två studier som publicerats i New England Journal of Medicine.
15 mar 2010, kl 12:35

Förorenat heparin hittat i Sverige

Samma kontamination som hittats i heparin i USA har upptäckts i heparinläkemedlet Klexane i Sverige, rapporterar Läkemedelsverket. Föroreningshalten är betydligt lägre än i USA men Läkemedelsverket avråder från intravenös användning.
21 apr 2008, kl 12:53