Annons

Styrelsen för Vårdapoteket klar

Det blir bland annat en före detta vd för Pfizer Sverige och
representanter från moderbolagen Priveq och Investor som intar posterna
i styrelsen för Vårdapoteket i Norden AB.

23 nov 2009, kl 10:37
0

Vårdapoteket i Norden AB är det företag som köpt 24 expeditionsapotek av OAB. I fredags fick alla anställda på de apotek som företaget ska ta över ett brev från företagets styrelseordförande, Peter Weiderman, med en presentation av företagets tillträdande styrelseledamöter.

I styrelsen för Vårdapoteket i Norden AB kommer Lars Gunneflo, Anders Jansson, Louise Nilsson, Mats Hjerpe, Thomas Eklund, Jakob Lindberg ingå.

Lars Gunneflo har tidigare bland annat varit vd för Pfizer Sverige under åren 1998-2005. Sedan dess driver han en egen konsultverksamhet med bland annat Apoteket AB som kund. Anders Jansson har bland annat varit vd för Hemtex och Sverigechef för Lindex och i de sammanhangen också samarbetat med Priveq som äger ena halvan av Vårdapoteket.

Louise Nilsson och Mats Hjerpe är representanter från moderbolaget Priveq där de båda bland annat arbetat med Priveqs investeringar i Swedish Orphan International.

Investor Growth Capital, som äger den andra halvan av Vårdapoteket, har också två representanter i styrelsen. Dessa är Thomas Eklund och Jakob Lindberg.

Styrelseordförande är som bolaget tidigare meddelat Peter Weiderman som bland annat varit med och grundat Carema vård och omsorg, där han också tidigare arbetat som VD. Numera är han ordförande i Caremas moderbolag Ambea AB.