Stefan Löfven vill ha EMA till Sverige

Stefan Löfven vill ha EMA till Sverige

Statsminister Stefan Löfven har ambitionen att få den europeiska läkemedelsmyndigheten till Sverige. Det framkom under en frågestund i riksdagen.

18 nov 2016, kl 09:52
0

Annons

Vid en frågestund med statsministern i går torsdag undrade den moderata riksdagspolitikern Jenny Petersson om det är regeringens ambition att försöka få den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA till Sverige i samband med att Storbritannien lämnar EU.

Statsminister Stefan Löfven hade enligt Altinget.se en positiv inställning till detta och svarade att det är ambitionen.

– Ja, det är det. Vi tycker att Sverige borde ligga bra till. Det finns tuffa konkurrenter. Men Sverige ska absolut ha den ambitionen, sade Stefan Löfven enligt Altinget.se.

Hittills har flera länder som Danmark, Irland och Italien visat ett formellt intresse för att ta över EMA, men i Sverige bereds frågan fortfarande inom regeringskansliet.

– Vi kommer att komma med mer information om detta inom ett par veckor, säger Victor Harju, tf pressekreterare hos folkhälso- , sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström

Den brittiska premiärminsitern Theresa May har tidigare sagt att artikel 50, som innebär ett officiellt utträde ur EU, ska aktiveras i slutet av mars nästa år.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng