Statsbidrag till landstingen för läkemedel fastställt

Idag godkände Landstingsförbundets styrelse ett nytt avtal om statens ersättning till landstingen för läkemedelskostnaderna under åren 2005-2007.

10 sep 2004, kl 16:53
0

Annons

Landstingen erhåller enligt den nya överenskommelsen 62 miljarder kronor från staten som ersättning för kostnaderna för läkemedelsförmånen.

En utgångspunkt för avtalet är en konsensus mellan Socialdepartementet och Landstingsförbundet om ett fortsatt delat ansvar för finansieringen av läkemedelsförmånen.

– Läkemedelsreformerna har gett landstingen möjlighet att åstadkomma en mer rationell och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning. Resultatet av detta arbete kan vi se i form av en mer rimlig kostnadsutveckling de senaste åren. För åren framåt är det fortfarande osäkert vad som händer med kostnaderna och därför är jag mycket nöjd med att vi är överens om att parterna har ett gemensamt ansvar för finansieringen av läkemedelsförmånerna, säger Landstingsförbundets ordförande Lars Isaksson i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen gäller efter att Regeringen godkänt avtalet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng