Annons

Stängda apotek också i höst

Fler apotek än någonsin har varit stängda under sommaren. Flera av dessa öppnar inte heller under hösten.

23 aug 2001, kl 14:10
0

Annons

APOTEK Av landets 900 apotek har 108 varit stängda under sommaren på grund av personalbrist. Det är något fler än i ifjol.

? Men det har varit en noggrann planering av stängningarna och vi har inte fått några kraftfulla klagomål från kunderna, säger Örjan Björnsson på Apoteket AB.

Till Camilla Frankelius, biträdande förbundsdirektör vid Sveriges farmacevtförbund, har dock en del utarbetade medlemmar hört av sig.

? Jag har ingen statistik eller rapporter på hur stängningarna upplevts. Men medlemmar har hört av sig som sagt att så illa som i sommar har det aldrig varit vad gäller personalbristen på de öppna apoteken.

Temporära stängningar

? Så många stängda apotek som i sommar har vi aldrig haft konstaterar Camilla Frankelius. Hon oroar sig för att många av apoteken som stängts inte heller komma att öppnas under hösten.

? Jag är rädd för att man kommer att hålla allt ?er av de sommarstängda apoteken stängda också under hösten eftersom man inte har personal.

Det bekräftas också av Örjan Björnsson.

? Av de dryga 100 stängda apoteken hade 16 stängts på grund av bemanningsproblem redan innan semestrarna började. Flera av dessa kommer vi inte att kunna öppna efter sommaren heller eftersom det saknas personal.

Hur många det blir kan han inte säga idag. Men han påpekar att det inte handlar om nedläggning utan om temporära stängningar.