SLL fick rätt om Simponi

Det är okej för landstinget i Stockholm att ha återbäringsavtal med MSD. Det konstaterar Kammarrätten.

19 jun 2013, kl 11:43
0

Annons

Kammarrätten i Stockholm anser inte att det avtal som SLL träffat med läkemedelsföretaget MSD strider mot lagen om offentlig upphandling. Avtalet gäller TNF-alfhahämmaren Simponi som i november 2012 dömdes ut av Förvaltingsrätten i Stockholm efter överklagande av företaget Abbott.

SLL i sin tur överklagade domen till Kammarätten i Stockholm, som ger landstinget rätt.
– Det känns bra att rättsläget har klarlagts och att vårt arbete  har varit korrekt. Avtalet strider inte mot lagen om offentlig upphandling eftersom det inte är vi som köper varor. Det gör patienterna när de besöker apoteken, säger Magnus Thyberg, chef för läkemedelsenheten på hälso- och sjukvårdsförvaltningen vid SLL.

Det avtal som domen gäller träffades för ett år sedan och nu ska man i landstinget gå igenom det och se om det är någonting som har förändrats som man behöver ta hänsyn till.
– Vi ser att vi kan ge en mer kostnadseffektiv vård vid reumatisk sjukdom och det vill vi göra så fort som möjligt.

Region Skåne har träffat ett återbäringsavtal med företaget UCB om TNF-alfahämmaren Cimzia som TLV överklagat. Men det är ingenting som oroar Magnus Thyberg.
-Vi tycker att vi har ett lite annat upplägg än Skåne har så vi ser inte att vi har anledning att oroa oss för att TLV skulle anmärka på det.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng