Annons

Ska utvärdera behovet av antivirala mediciner

Regeringen vill ha mer information om antivirala läkemedel och ger Socialstyrelsen i uppdrag att lämna en utökad årsrapport.

4 nov 2013, kl 11:56
0

Annons

Socialstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att uppskatta behovet av antivirala läkemedel vid en eventuell pandemi. I behovsanalysen ska det bland annat uppskattas hur stort behovet av antivirala läkemedel kan vara, hur de ska lagras på bästa sätt och jämföras med andra EU-länders strategier.

Myndigheten ska utföra uppdraget i samarbete med Läkemedelsverket och Smittskyddsinstitutet. Rapporten ska redovisas senast den 31 mars 2014.

Sedan 2005 har Socialstyrelsen på uppdrag av regeringen lager av olika typer av antivirala läkemedel. De ska användas vid en eventuell pandemisk influensa. I nuläget beräknas läkemedelslagren räcka till att behandla ungefär 20 procent av Sveriges befolkning.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng