Sjuksköterska sparade läkemedel

En personal på ett behandlingshem för unga anmäls för att ha sparat oanvända läkemedel för att kunna ge till andra patienter.

22 okt 2013, kl 10:01
0

Sjuksköterskan säger till tidningen Vårdfokus att det ofta blir över läkemedel eftersom många patienter åker in och ut från behandlingshemmet. Sjuksköterskan anmäldes av en barnmorska efter att denna skulle sätta in en p-stav på en patient och upptäckte att p-staven var utskriven till en annan person.

Enligt anmälan till myndigheten Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ska sjuksköterskan ha sagt att hon aldrig kastar läkemedel utan spar dem i ett förråd.

Detta förnekar sköterskan i Vårdfokus men medger att p-staven i det aktuella fallet var förskriven till en annan patient.
– Jag är en fixare. För att göra det enkelt strök jag över namnet på förpackningen och skickade med den till ungdomsmottagningen. Så kunde jag hämta den andra sen, jag ville göra det smidigt, säger sköterskan till tidningen.

Sköterskan uppger också att de på arbetsplatsen inte kastar förpackningar med adhd-läkemedel som blir över när ungdomarna till exempel byter sort eftersom det är bra att ha när ungdomar kommer in akut.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng