Sjuklövern tar Apotekstjänst till domstol

Dosleverantören Apotekstjänst vill ha mer betalt av sju landsting. Men landstingen tar frågan till domstol.

26 nov 2013, kl 11:28
0

Sedan oktober är det företaget Apotekstjänst som ansvarar för leveransen av dosläkemedel i de sju landstingen. Eftersom antalet läkemedel som hanteras har blivit större än vad som stod i avtalet, 700 i stället för 400, har företaget begärt mer pengar.

Men landstingen är inte med på noterna, de betalar men tar frågan till domstol.
– Vi är inte överens. Vi betalar, men gör det under protest. Vi kommer att processa om frågan i ett senare skede, säger Västmanlands landstingsdirektör Monica Berglund, talesperson för de berörda landstingen till Sveriges Radio.

Apotekstjänst har begärt drygt 10 miljoner kronor mer per år än vad som står i kontraktet. I kontraktet står att de ska hantera minst 400 läkemedel men skillnaden är så stor att de behöver många fler anställda än planerat.

Totalt levereras dosläkemedel till 44 000 patienter i de sju landstingen Värmland, Dalarna, Gävleborg, Uppsala Södermanland, Västmanland och Örebro.

I somras gjorde Region Halland och Västra Götaland, där Apotekstjänst också ansvarar för dosleveranserna en förskottsbetalning på 25 miljoner kronor. Anledningen var att Apotekstjänst hade akuta likvida problem. I början av november behövde företaget yttreligare en förskottsbetalning från landstingen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng