Sju landsting valde dos från Apotekstjänst

De sju landstingen som fick backning på sitt val av dostjänst har nu valt ny leverantör.

6 feb 2013, kl 12:46
0

Allt tyder på att det blir Apotekstjänst AB som ska försörja de sju landstingen, Sörmland, Örebro, Värmland, Dalarna, Gävleborg, Uppsala och Västmanland med dosdispenserade läkemedel.

– Nu har vi gjort en upphandling så som Kammarrätten ålagt oss och då blev det Apotekstjänst AB, säger Inger Nyblom Hermansson, upphandlare vid landstinget i Västmanland. 
– Men beslutet kan överklagas, så vi skriver inte några avtal förrän tiden att göra det gått ut. Vi har bara meddelat leverantörerna vårt beslut.

De sju landstingen, den så kallade Sjuklövern, var de första som gjorde en upphandling inför konkurrensutsättningen av dosmarknaden.  Den upphandlingen vanns av Svenk Dos i januari 2012. Ett beslut som överklagats och vandrat ända upp till Högsta förvaltningsdomstolen.  

Förvaltningsrätten i Linköping gick på Sjuklöverns linje, det gjorde inte Kammarrätten i Jönköping som underkände landstingens val att Svensk Dos skulle sköte dostjänsten. Rätten underkände företagets nollbud och menade att företaget inte hade tillräcklig finansiell styrka och därför inte skulle ingå bland de som tillfrågades vid den omgjorda upphandlingen.

Sjuklöverns och Svensk Dos försök att förmå Högsta förvaltningsdomstolens att ta upp fallet gick om intet.
Och nu är det alltså Apotekstjänst AB som ska sköta dostjänsten. Om inte det här beslutet överklagas.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng