Samband mellan trombos och p-piller utreds

Varför vissa kvinnor drabbas av trombos till följd av p-piller eller hormonell substitutionsterapi, ska undersökas i en svensk fall-kontroll-studie i Läkemedelsverkets regi. Undersökningen som inleds nästa år ska belysa samspelet mellan olika riskfaktorer som till exempel genetisk disposition, livsstil och ålder. Om tre till fyra år beräknas de första resultaten vara klara.

12 jun 2001, kl 13:19
0

Annons

Varför vissa kvinnor drabbas av trombos till följd av p-piller eller hormonell substitutionsterapi, ska undersökas i en svensk fall-kontroll-studie i Läkemedelsverkets regi.

Undersökningen som inleds nästa år ska belysa samspelet mellan olika riskfaktorer som till exempel genetisk disposition, livsstil och ålder. Om tre till fyra år beräknas de första resultaten vara klara.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng