Samarbetar om life science

25 organisationer ska ta fram förslag på åtgärder hur life science i Sverige kan stärkas. Syftet är att snabba på en nationell life science-strategi.

27 okt 2014, kl 08:22
0

Samarbetsprojektet som heter Agenda för hälsa och välstånd drivs av Forska Sverige tillsammans med 24 andra organisationer inom medicinsk forskning, företagande och vård. Syftet är att snabba på genomförandet av en nationell life science-strategi.

Projekt ska ta fram förslag på åtgärder och hur de ska genomföras. Förslagen ska sedan lämnas över till politiker och departement.

Apotekarsocieteten är en organisationerna i samverkansprojektet.
– Tillsammans med de andra aktörerna i styrgruppen blir det en stark signal om samsyn kring hur en nationell life science-strategi kan genomföras. Från Apotekarsocietetens sida har vi inom styrgruppens arbete framför allt lyft fram konkreta förslag kring hur vi kan stärka klinisk forskning i Sverige, som vi ser som en nyckelfaktor för att Sverige ska ha en stark position i ett globalt perspektiv, säger Apotekarsocietetens vd Karin Meyer i en presskommentar.

Karolinska institutet, Lif, Svenskt Näringsliv, Reumatikerförbundet och Danderyds sjukhus är några av de organisationer som deltar i projektet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng