Rohypnol avregistrerat men inte flunitrazepam

Den sista april slutar Roche marknadsföra Rohypnol i Sverige. Men andra flunitrazepampreparat finns kvar på marknaden.

16 feb 2004, kl 15:47
0

Annons

I början av 90-talet sålde Roche flunitrazepam för drygt 28 miljoner i Sverige. Nu är försäljningen i princip utraderad.
Förra året var den totala försäljningen av flunitrazepam till Apoteket på knappa åtta miljoner och då stod generikaföretagen för närmare 90 procent av försäljningen.

Det, och inte den sedan några år intensiva debatten om flunitrazepams illegala användning är orsaken till avregistreringen, säger Anna Lena Boucht på företaget.

På den illegala marknaden fortsätter flunitrazepam att vara en ?stor? produkt. Redan har tullen i år beslagtagit mer av medlet än under förra året.

Insmugglingen minskade förra året sedan Roche dragit in tillverkningstillståndet för ett företag i Ryssland. Men nu har smugglarna funnit en ny leverantör.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng