Annons

Renodlar hepatit C-forskningen

Medivir kommer att fokusera helt på utveckling av nukleotidbaserade polymerashämmare inom hepatit C-forskningen. Det innebär att företaget lägger ner forskningsprojektet med NSA5-hämmare.

16 aug 2013, kl 08:01
0

Annons

Forskningsföretaget Medivir har forskat kring nukleotidbaserade polymerashämmare och NSA5-hämmare för att utveckla interferonfria kombinationsbehandlingar mot hepatit C. Men nu lägger företaget ner utvecklingsprojekten inom NSA5-hämmare, meddelar Medivir i ett pressmeddelande. 

Bolaget väljer istället att fokusera på nukleotidbaserade polymerashämmare.  Anledningen är hård konkurrens inom forskningen på interferonfria hepatit C-behandlingar och att man bedömt att man har bäst förutsättningar inom nukleotidbaserade polymerashämmare.

Medivir har två forskningsprojekt inom nukleotidbaserade polymerashämmare. Ett eget och ett tillsammans med Janssen. 

Företaget ansökte i våras om godkännande för simeprevir vid behandling av hepatit C i både EU och USA. Simeprevir är en proteashämmare.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng