Reklam till allmänheten kan tillåtas

Frågan om reklam för receptbelagda läkemedel till allmänheten (se LV 1-2/01) kommer att diskuteras på det andra läkemedelsverkschefsmötet under Sveriges ordförandeskap som ska hållas i juni. En uppluckring av regelverket kan vara på gång. Enligt Svenska Dagbladet kan Läkemedelsverket nu tänka sig att tillåta reklam till allmänheten om den regleras av ett ?stenhårt? regelverk försett […]

11 jun 2001, kl 15:31
0

Annons

Frågan om reklam för receptbelagda läkemedel till allmänheten (se LV 1-2/01) kommer att diskuteras på det andra läkemedelsverkschefsmötet under Sveriges ordförandeskap som ska hållas i juni. En uppluckring av regelverket kan vara på gång. Enligt Svenska Dagbladet kan Läkemedelsverket nu tänka sig att tillåta reklam till allmänheten om den regleras av ett ?stenhårt? regelverk försett med övervakningssystem och möjligheter till sanktioner vid överträdelser. Informationen måste dessutom ske i anslutning till en allmän text om sjukdomen som också måste beskriva vilka andra behandlingar som finns.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng