Billigare mediciner till fattiga länder

EU:s utrikes- och handelsministrar vill pressa läkemedelsbolagen att frivilligt sänka priserna på läkemedel till jordens fattiga länder. EU vill att företagen ska ta ut sina forsknings- och utvecklingskostnader i rika länder och sälja läkemedel mot malaria, tuberkulos och hiv till betydligt lägre priser till jordens fattiga länder. Om läkemedelsföretagen inte vill acceptera EU:s önskemål hotar […]

11 jun 2001, kl 15:29
0

Annons

EU:s utrikes- och handelsministrar vill pressa läkemedelsbolagen att frivilligt sänka priserna på läkemedel till jordens fattiga länder. EU vill att företagen ska ta ut sina forsknings- och utvecklingskostnader i rika länder och sälja läkemedel mot malaria, tuberkulos och hiv till betydligt lägre priser till jordens fattiga länder. Om läkemedelsföretagen inte vill acceptera EU:s önskemål hotar handelsminister Leif Pagrotsky med att politikerna kan liberalisera de lagar som i dag ger fattiga länder rätt att i nödfall kopiera preparat.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng