Annons
Rejäla lönelyft för Apotekstoppar
Stefan Carlsson fick en löneökning med 14 procent förra året.

Rejäla lönelyft för Apotekstoppar

Några dåliga tider råder det inte på Apoteket AB. Åtminstone inte för
personer i bolagets ledning som under förra året fått ordenliga lönehöjningar. Vd
Stefan Carlsson ökade sin inkomst till drygt 2,7 miljoner kronor.

1 apr 2009, kl 12:58
2

Annons

Stefan Carlssons löneökning motsvarar en höjning med 14 procent. Även ersättningen till styrelseordförande Per Båtelsson höjdes med motsvarande siffror. Resten av koncernledningen fick omkring 30 procents lönelyft. Där fick sex personer dela på omkring 12 miljoner kronor.

Per Båtelson förklarar de höjda lönerna med att omstruktureringarna i bolaget har ställt stora krav på ledningen som fått arbeta hårt. Till Dagens Nyheter säger han att Apoteket AB dessutom gjorde ett mycket bra resultat de senaste åren.
– Hösten 2007 gjorde vi en jämförelse med andra statliga bolag. Stefan Calrsson låg lågt med hänsyn till komplexiteten i uppdraget och att han bistått ägaren inför omregleringen, säger Per Båtelson.

Enligt siffror från Sveriges farmacevtförbund ökade lönerna till farmacevter anställda inom Apoteket AB med i snitt 3,1 procent under förra året.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

 1. Är det inte så att en VD har betalt för att göra det ägaren/ägarna genom styrelsen uppdar åt honom att göra?

  Nu ska herr Carlsson få extra saftig löneökning för att han gjort det som väl borde vara självklart!

  Hur blir det nu när närmare halften av verksamheten säljs ut? Ska Stefan Carlssons lön halveras?

  Då kanske det finns lite pengar kvar till hyfsade löneökningar för “fotfolket” på apoteken som ju tydligen år 2008 fick relativt måttliga lönehöjningar.

 2. Vem har arbetat och slitit för att uppnå detta fina resultatet? Är det inte apotekstekniker, receptarier och apotekare som har arbetat och slitit med sin utomordentliga kompetens till oss kunder som är dem rättmätiga förmånstagarna till detta lönelyft.
  Att denna avskyvärda asgam med en KORRUMPERAD styrelse i hasorna roffar åt sig av ett resultat som borde komma nämnda yrkeskår till del och slitit för att åstadkomma och som belönas med en 2.5% lönelyft mot de 14 % som man lyckats roffa åt sig. Det är skandal och oförskämt. Han har redan en hög lön för att utför en avancerad arbetsuppgift, varför skulle inte det vara skäl nog att göra ett anständigt arbete.
  FÖRAKT ÄR VAD JAG KÄNNER!
  Jag önskar att det fanns en mobb som återställer den förbaskade orättvisa som råder när det inte finns ett rättssystem som kan komma till rätta med denna systematiserade korruption!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng