Annons
Regeringen lägger proposition om apotek i vår

Regeringen lägger proposition om apotek i vår

Förändringsförslagen i propositionen utgår från betänkandet från Nya Apoteksmarknadsutredningen.

22 sep 2017, kl 06:00
0

Annons

Det framgår i budgetpropositionen som lades fram i veckan. Den kommande propositionen kommer att utgå från förslagen i betänkandet som syftar till att höja kvaliteten på apoteken, skriver regeringen i budgetpropositionen.

Bland annat planerar regeringen att föreslå att receptbelagda läkemedel som inte ingår i förmånerna, på apotek ska kunna bytas ut mot läkemedel som ingår i förmånerna när det finns utbytbara alternativ. Med reformen bedöms incitamenten öka för läkemedelsföretagen att behålla sina produkter inom förmånerna.

Det framgår också i budgetpropositionen att regeringen kommer att lägga en proposition som rör antroposofiska läkemedel. Propositionen kommer att baseras på den departementspromemoria som tagits fram, som föreslagit att bestämmelserna i läkemedelslagen ska tas bort som innebär att tillstånd till försäljning av vissa antroposofiska medel får lämnas om det finns särskilda skäl. När propositionen ska läggas framgår inte i budgetpropositionen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng