Annons

Receptfri nässpray mot migrän

Zomig Nasal har fått godkänt för receptfri försäljning. Det är det första läkemedlet i klassen triptaner som får tillhandahållas för egenvård.

31 jan 2008, kl 19:24
0

Annons

Huvudvärk vid migrän är en relativt ny egenvårdsindikation, sedan en tid finns två läkemedel som innehåller diklofenak godkända för receptfri användning mot migrän, Eeze och Diclofenac T. Visserligen har säkert många köpt andra NSAID, som acetylsalicylsyra i kombination med koffein för sin migrän redan tidigare, men nu är indikationen godkänd och får därmed också användas i marknadsföring av de aktuella preparaten.

Snart utökas egenvårdssortimentet med en triptan, nässprayen Zomig Nasal. Godkännandet gäller den mindre förpackningen med två endosbehållare, och enligt Astrazeneca är det enbart styrkan 5 mg som kommer att säljas receptfritt. De beräknar att nässprayen ska finnas tillgänglig för försäljning på apotek i mars.

Priset för receptfri Zomig Nasal är inte klart i skrivande stund, men receptbelagt kostar 2 doser Zomig Nasal 5 mg 211,50 kr, och enligt företaget kommer det receptfria priset bli något lägre.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng