Annons

Receptarier polisanmälda för falsk expediering

Tre apoteksanställda i Göteborgsområdet har polisanmälts av Ivo. De misstänks ha expedierat receptbelagda läkemedel utan korrekt underlag.

4 okt 2016, kl 08:57
2

Apoteksanställda polisanmälda för felaktig expediering.

I Ivo:s ärenden har receptbelagda läkemedel expedierats vid några apotek i Västra Götalandsregionen med falska expeditionsunderlag som de apoteksanställda skapat.

Kostnaderna för de läkemedel som lämnats ut från 2014 fram till i vår uppgår till betydande belopp enligt ett pressmeddelande från Ivo. Myndigheten har polisanmält tre apoteksanställda och utreder nu deras legitimationer.

Enligt Ivo tycks inte någon enskild patient ha skadats, vare sig i ekonomiskt hänseende eller i vårdkontakt. Eftersom det här agerandet kan förekomma också på andra apotek har Ivo valt att gå ut med informationen, trots att handläggningen fortfarande pågår.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Skadefrågan är för övrigt ganska intressant då jag undrar om inte patienter kan ta skada av att obehöriga rotar runt bland deras recept med mera. Om det gubevars är tyngre medicin än trombyl som frikostigt lämnats ut så kan man fråga sig om inte överkonsumtion av läkemedel med hypotetisk beroendepotential är att klassa som en möjlig skadeverkan på patienterna / samhället ( i händelse av återförsäljning). Fast IVO och övriga kompetenta myndigheter vet säkert vad de gör 😉 Blir en fin nyhet detta när den tillåts brisera i hela sin prakt. Pillertrillarna som “trillade dit” så att säga?

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng