Annons

Pressklipp

På två stolar (RESUMÉ) Socialdemokraten och utredaren av försäljningen av nikotinläkemedel, Anders Lönnberg arbetar också med strategisk kommunikation som konsult i JKL Group. I sin roll som konsult har han bland annat lett JKL:s storsatsning Vårdforum. Under 2005 när Anders Lönnberg ledde Vårdforum, nu är han enligt intervjun i Resumé en deltagare, fick han uppdraget […]

28 feb 2006, kl 14:19
0

På två stolar

(RESUMÉ)
Socialdemokraten och utredaren av försäljningen av nikotinläkemedel, Anders Lönnberg arbetar också med strategisk kommunikation som konsult i JKL Group. I sin roll som konsult har han bland annat lett JKL:s storsatsning Vårdforum.
Under 2005 när Anders Lönnberg ledde Vårdforum, nu är han enligt intervjun i Resumé en deltagare, fick han uppdraget av Ylva Johansson att utreda möjligheterna att sälja nikotinmedel i detaljhandeln. I nätverket ingick då bland annat Apoteket, Lif, Karolinska Institutet liksom flera läkemedelsföretag.
Att vara en viktig utredare på Socialdepartementet och samtidigt konsult i branschen, menar tidningen luktar jäv.

Positivt för hälsokost
(DAGENS INDUSTRI)
– Folk intresserar sig allt mer för sin hälsa, delvis på grund av löpsedlarna. Allt är ju farligt enligt dem, konstaterar Bengt-Åke Gärdlund, ägare av en hälsokostbutik i Stockholm, med anledning av att hälsokostbranschen upplever all time high.
På fem år har branschens omsättning ökat med 26 procent. Förra året omsatte branschen 3,4 miljarder kronor. Löpsedlarnas ältande av bantningskurer, förkylningsepidemier och trötthetssyndrom har enligt Dagens Industri varit positivt för hälsokostbranschen.

Prao skulle inte skada
(HELSINGBORGS DAGBLAD)
Under vinjetten Motvalls tar sig farmacevten Kristina Persson ton. Hon har bland annat irriterat sig på Linda Skugges ironiseringar över att farmacevter kollar recepten, något Skugge menar är läkarens jobb:
?Skugge yrar om att läkarna borde få sköta den biten, men vad hon inte tycks veta är att vi dagligen hittar förödande feldoseringar och att också den farmacevt som sätter sin krumelur på pillerburken har ansvar för att Skugges kids inte ska dö som en följd av en lite för trött doktors felskrivning.?
Kristina Persson föreslår en praovecka för Skugge.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng