Pressklipp:
Satsa mer på medicinsk forskning

På DN Debatt den 12 april skriver professor Charlotte Erlansson-Albertsson att det går utför med svensk medicinsk forskning. Efter att ofta ha producerat material som andra vetenskapsmän refererat till, halkar nu svensk medicinsk forskning efter till att ?inte ens ha nyhetsvärde?. Enligt Erlansson-Albertsson är anledningen till detta att forskarna inte har grundanslag från sina universitet. […]

18 jun 2001, kl 13:09
0

Annons

På DN Debatt den 12 april skriver professor Charlotte Erlansson-Albertsson att det går utför med svensk medicinsk forskning. Efter att ofta ha producerat material som andra vetenskapsmän refererat till, halkar nu svensk medicinsk forskning efter till att ?inte ens ha nyhetsvärde?.

Enligt Erlansson-Albertsson är anledningen till detta att forskarna inte har grundanslag från sina universitet. För att kunna forska krävs istället externa anslag. Dessa måste sökas och redovisas redan följande år. Det gör att man inte vågar satsa på annorlunda och nya projekt utan håller sig till kända projekt och lägger till detaljer. Charlotte Erlansson-Albertsson anser att det är viktigt att staten går in och hjälper forskarna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng