Pfizer köper Hospira

140 miljarder kronor hamnar notan på när Pfizer köper generika- och biosimilartillverkaren Hospira.

6 feb 2015, kl 09:32
0

Annons

Pfizer har tecknat avtal om att köpa det amerikanska läkemedelsbolaget Hospira för 17 miljarder dollar, cirka 140 miljarder kronor, eller 90 dollar per aktie. Båda bolagens styrelser ska enhälligt ha godkänt uppköpet. Enligt Pfizer kommer köpet genast att ha en positiv effekt och ha lett till en årlig besparing på 800 miljoner dollar vid 2018.

Hospira är en av världens största tillverkare av generiska injicerbara läkemedel och biosimilarer. Enligt ett pressmeddelande från Pfizer var det just Hospiras stora portfölj inom de områdena som lockade. Pfizer planerar att bygga upp ett stort utbud av biosimilarer inom starka terapiområden. 

Den amerikanska marknaden för biosimilarer är på uppgång, sedan den första biosimilaren i landet godkändes i början av januari. Biosimilarer har varit godkända i EU sedan 2006.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng