Pfizer intresserat av Astrazeneca

Flera läkemedelsföretag sägs vilja köpa Astrazeneca. Senast i raden påstås Pfizer vara.

22 apr 2014, kl 10:45
0

Enligt uppgifter i brittiska media kan Astrazeneca vara nära att bli uppköpt av den amerikanska konkurrenten Pfizer. Enligt tidningen Britain Sunday Times ska Pfizer vara beredd att betala cirka 664 miljarder kronor. Inget av företagen har ännu inte kommenterat ryktena.Enligt Reuters nyhetsbyrå är det främst Astrazenecas cancermediciner, där de två företagen redan samarbetar, som är främsta skälet till Pfizers intresse.

Även om Astrazeneca sägs ha avvisat affären tror analytiker, enligt nyhetsbyrån, att Pfizer kommer att återkomma med nya förslag.Det har under en tid cirkulerat uppköpsrykten kring Astrazeneca, som idag är Storbritanniens näst största läkemedelsföretag.

Det amerikanska företaget Amgen Inc har sedan tidigare ett samarbete runt läkemedel mot psoriasis och astma och kan vara intresserade av ett samgående. Såväl Novartis som GSK har tidigare nämnts som möjliga köpare av det tidigare svenska läkemedelsbolaget. 1999 gick svenska Astra samman med brittiska Zeneca. Idag är det svenska ägandet cirka 13 procent.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng