Patienter med läkemedelsstentar ska behandlas i ett år

En ny amerikansk expertpanel rekommenderar att alla hjärtpatienter som fått en läkemedelsavgivande stent inopererad ska äta blodproppshämmande mediciner i minst ett år efter operationen.

17 jan 2007, kl 13:25
0

Annons

Det är en rad amerikanska hjärtorgantisationer med American Heart Association i spetsen som kommer ut med en gemensam rekommendation. Patienter med läkemedelsavgivande stentar ska äta acetylsalicylsyra i kombination med klopidogrel i ett år för att på så sätt minska risken för att blodproppar bildas. Panelen säger att man inför en operation noga ska gå igenom patientens situation. Om det finns minsta risk för att patienten inte kommer fullfölja medicinering, eller om nya operationer behöver göras inom ett år, är det bättre att välja en vanlig metallstent.

Panelen refererar till forskning som visar att dödsfrekvensen de första elva månaderna bland de patienter som inte fullföljer medicineringen är 7,5 procent, jämfört med 0,7 procent hos de som inte avbrutit behandlingen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng