Annons

Patienten i centrum i ny arbetsgrupp

EMEA, den Europeiska läkemedelsmyndigheten har startat en arbetsgrupp tillsammans med patient- och konsumentorganisationer.

19 maj 2003, kl 10:59
0

Annons

För att göra läkemedelsområdet mer begripligt för patienterna/konsumenterna har EMEA, den europeiska läkemedelsmyndigheten, tillsatt en arbetsgrupp tillsammans med åtta patient- och konsumentorganisationer. Organisationerna som är europeiska paraplyorganisationer representetarar över 100 olika nationella organisationer.
I gruppen ingår också vetenskaplig expertis från EMEA, en av dem är Tomas Salmonsson från Läkemedelsverket. Patient- och konsumetorganisationerna representeras inte med någon svensk.
? Innan arbetsgruppen bildades har vi haft åtskilliga möten med olika organisationer och nu ska vi med paraplyorganisationerna fokusera på några huvudområden, säger Tomas Salomonsson.
Biverkningsuppföljning och hur information som medföljer läkemedlen ska utformas är de frågor han anser vara de viktigaste.
? Bland annat ska vi diskutera hur vi ska gå tillväga för att lära oss mer efter att ett läkemedel blivit godkänt. En fråga som förstås kommer upp är spontanrapportering från patienterna.