P-pillret Cerazette slut i hela landet

Det storsäljande p-pillret Cerazette är slut på apoteken i hela
landet. Enligt uppgifter från tillverkaren MSD är det omkring 120 000 
kvinnor i landet som använder medlet.

17 jan 2011, kl 12:51
2

Annons

För tillfället är Cerazette (desogestrel)  slut på alla apotek i hela landet och även hos tillverkaren MSD:s lager. Läkemedelsföretaget har problem med leveranser, men kan inte säga vad det beror på. Cerazette används som preventivmedel av omkring 120 000 kvinnor i Sverige.

Anne-Lie Öberg, informationschef på MSDsäger till Länstidningen Östersund att man från företaget gått ut med information till både barnmorskor, gynekologer och apotek redan i början på december om kommande leverensproblem.
– Vi beklagar detta och arbetar mycket hårt och aktivt för att avhjälpa situationen. I dagsläget räknar vi med att 6-packsförpackningen kommer att vara tillgänglig i slutet av januari och 3-packen i slutet av februari.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. är inte ett minipiller. Det är högre doserat än minipiller och har en annan verkningsmekanism (hämmar ägglossningen) än minipiller. Det har också – av dessa skäl – en annan “glömskemarginal” än minipiller!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng