Annons

Övergångslösning erbjuds nya aktörer

Nu kan hugade apoteksaktörer beställa systemlösning av Apoteket AB. Men priset blir högt ? runt 800 000 kr per år.

26 okt 2009, kl 13:57
0

Apoteket AB erbjuder nu nya apoteksaktörer ett varu- och kassasystem för att kunna sälja läkemedel inom den svenska förmånen. Systemet kan vara uppe i drift åtta veckor efter beställning lovar Apoteket AB, enligt ett pressmeddelande.

Vau- och kassasystemet är en övergångslösning som erbjuds fram till den 30 juni 2011. Därefter måste aktörerna, inklusive Apoteket AB ha tagit fram ett eget system. Apoteket AB har fått uppdraget att ta fram systemet av Apoteket Omstrukturering AB, OAB, och det är godkänt av Apotekets Service AB. Systemet innehåller fem huvuddelar.

Expeditions- och kassasystem, ATS, artikelregister, funktioner för förmånsfakturering och överföring av statistik till Apotekens Service AB, beställning och installation av systemutrustning samt utbildningar som till exempel e-utbildningar inom farmaci, egenvård och handelsvaror.

Systemlösningen, som behövs för att kunna verka på den svenska marknaden, kommer dock att bli dyrt. Priset ligger omkring 800 000 kr per år, enligt Apoteket AB, som anger sina egna kostnader för lösningen som skäl till det höga priset.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng