Oroas över ungas läkemedelsköp på nätet

Läkemedelsverket oroar sig för att fler svenskar söker efter information om hur man köper antibiotika på nätet.

3 apr 2014, kl 12:08
0

Allt fler svenskar söker information om hur man köper läkemedel på nätet. Varje månad görs ungefär 200 000 sökningar på läkemedel på Google, enligt en analys som Läkemedelsverket gjort. 

Snabbast växer efterfrågan på antibiotika, bland annat mot klamydia, vilket oroar myndigheten.
– Svenskarna håller på att ändra sina köpmönster. Vi handlar allt mer på nätet, vi reser mer. Som patienter letar vi information om sjukdomar på nätet och stället själva diagnosen. Det här gör också att det kan ligga nära till hands att köpa medicinen på nätet, säger Marie Kerttu, utredare på enheten för kontroll av läkemedelsprodukter och narkotika på Läkemedelsverket, i ett pressmeddelande.

En av riskgrupperna för att köpa okontrollerade läkemedel på nätet är ungdomar. Därför kommer Läkemedelsverket att medverka vid en konferens för landets ungdomsmottagningar i hopp om att nå ut med sitt budskap om varför det är viktigt att handla läkemedel säkert.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng