Orlistat recepfritt i USA

FDA har godkännt att preparatet Orlistat säljs receptfritt i USA till personer som försöker gå ner i vikt. Därmed blir Alli, som är det kommersiella namnet, den första receptfria medicinen mot övervikt.

8 feb 2007, kl 14:27
0

Det är GlaxoSmithKline som fått godkännandet att sälja 60 mg orlistat receptfritt, och företaget räknar med att produkten Alli kommer finnas på marknaden i hela USA från sommaren 2007. Orlistat ger viktminskning hos vuxna personer över 18 år när det kompletteras med en mager diet. När det intas tillsammans med mat blockerar orlistat ungefär 25 procent av fettupptaget i tarmen. Det receptfria läkemedelet kommer att säljas tillsammans med ett planeringsprogram för kundens diet. I Sverige säljs orlistat som det receptbelagda läkemedlet Xenical 120 mg av Roche.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng