Annons
Gates Foundation ger 120 miljoner dollar till vaccin

Gates Foundation ger 120 miljoner dollar till vaccin

Organisationen Path mottar en stor donation, bland annat för sin forskning på nya vacciner.

15 sep 2017, kl 06:00
0

Annons

Det är Path’s Center for Vaccine Innovation and Access, CVIA, som nu får 120 miljoner dollar, motsvarande drygt 960 miljoner kronor, för sitt arbete med att utveckla nya vacciner och förbättra tillgången till vacciner i eftersatta områden. Det rapporterar den medicinska nyhetssajten FiercePharma.

För nyhetssajten kommenterar CVIA:s chef David Kaslow att pengarna är välbehövliga. Centret arbetar just nu med 30 vaccinprojekt som rör 17 olika sjukdomar.

Samtidigt som organisationen tog emot donationen meddelades också att Path har rekryterat flera ledande experter med erfarenhet från bland annat den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA och flera stora läkemedelsbolag till sin verksamhet, för att förstärka sina insatser inom vaccinområdet.

Path, som grundades 1977 med syfte att förmedla läkemedel och medicin till människor i utvecklingsländer, är i dag en av de största globala aktörerna inom hälsobiståndsarbete. De arbetar i hela vaccinkedjan, från preklinisk forskning på vaccinkandidater till att utveckla nya sätt för att nå ut med vacciner där de behövs mest.